(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Focaccia (italský chléb)

Potřebné ingredience
200-220ml vody, 75ml bílého vína, 50g olivového oleje, 2 lžičky soli, 500g hladké mouky, 1/4 droždí, špetka cukru, bylinky dle chuti (tymián + oregano nebo rozmarýn nebo šalvěj), 1-2 hrsti černých oliv na plátky, hrubozrnná sůl
Postup přípravy
Těsto s bylinkami, bez oliv, necháme zadělat v pekárně. Olivy přidáme buď před koncem hnětení nebo je do těsta zapracujeme ručně po vykynutí. Z těsta rukou vytvoříme na plechu placku/y nebo ho dáme do pečící nádoby vymazané olivovým olejem. Necháme ještě 30min. kynout, poté do těsta uděláme prsty důlky, potřeme olivovým olejem, posypeme hrubozrnnou solí a bylinkami (které jsou v těstě). Pečeme v předehřáté troubě na 200 -220°C v horkovzduchu do zezlátnutí (asi 15-20min.).

...

...

...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Joliška
(upraveno)
21. 8. 2014, 15:08
Dobrý deň, chcem poprosiť tých, ktorí už foccaciu piekli ako chutí na druhý deň? Čerstvo upečená je čerstvo upečená, to mi je jasné, ale keď som z časových dôvodov nútená ju piecť deň vopred, chcem vedieť či je tam výrazný rozdiel? Za odpovede všetkým ďakujem.
nahlásit

li.za.rd
(upraveno)
23. 8. 2014, 11:20
@Joliška
Dobrý den, toto je zrovna pečivo, které se dá sníst i druhý den. Ale samozřejmě rozdíl oproti čerstvě upečené tam je....
nahlásit

koblizek63
(upraveno)
11. 11. 2013, 19:29
Určitě to byla dobrota,taky jsem pekla FOCACCIA plněnou různýma sýrama,byla to dobrota.Mám v receptech

nahlásit